Mobirise

Birgit Bjerre

Birgit Bjerre (1926-2014) er født i Faaborg, og blev uddannet i Ole Bagers Boghandel i Faaborg, hvorefter hun flyttede til København og arbejdede hos forskellige bogforlag, blandt andet Ole Wiwels forlag og senere hos Gyldendal.
Efter ophold på Krogerup og Askov højskoler fik Birgit Bjerre lyst til noget nyt i tilværelsen.
Hun blev først uddannet som lærer på Den Fri Lærerhøjskole i Ollerup, og fik straks derefter ansættelse på højskolen i Odense, hvor hun arbejdede i 23 år.
Denne periode fik Birgit Bjerres kreativitet til at blomstre, og hun gik i gang med grafik, keramik og linoliumstryk.
Hun udviklede senere sit kunstneriske talent, mens hun arbejdede på Odder Højskole, og gennem uddannelser fra Århus Kunstakademi og Grafisk Skole i starten af firserne.
Endvidere har hun været forfatter til tre børnebøger, og i 1995 blev hendes bog " Skovtrolden i Lerbjergskoven" fra 1991 tildelt en sølvmedalje på en billigbogsmesse i Moskva.

Birgit skriver om sin kunst:
‘Jeg holder af at arbejde med grafikkens mange muligheder: linoleum og træ, ætsninger og koldnål, sort/hvid tusch og akvarel.
Foretrukne motiver: dyr og fugle, træer og blomster, trolde og andre væsener.
Billederne opstår på mange forskellige måder. F.eks.: Et næsehorn i Zoologisk Have ligger og glor på mig med et lille øje, solsortene æder æbler en vinter med sne, jeg ser en muldvarp på vejen, rågerne holder møde i den store poppel eller jeg læser en tekst, hvori jeg oplever et billede.
Når billedet er der og vil laves - der kan godt gå lang tid efter indtrykket - kommer så selve den grafiske proces, der er besværlig og tidskrævende, og giver sorte negle. Og når man så alligevel bliver ved, så er det fordi det er en uforlignelig oplevelse, når første vellykkede tryk ligger færdigt på pressen. Så glemmer man alt om besvær og sorte negle og alle mislykkede tryk, der måske ligger forud’.


Da Birgit døde i 2014 aftalte vi med Birgits nevø, Leif Bjerre, at vi vil fortsætte med at sælge hendes grafik. Vi er meget glade for Birgits kunst, hendes værker passer godt ind i GaleRigets koncept om humoristisk, æstetisk kunst.

Built with Mobirise web page templates