Nyheder og udstillingskalender

Læs mere om aktuelle udstillinger på Facebook

Kommende udstillinger


September 15/9 - 30/9 Ida Lejre Dyreborg arr. af Kunstforeningen 
Oktober 7/10 - 21/10 Harperne
November 28/10 - 18/11 Asger Lorenzen & Mogens Winther
December 25/11-23/12 Jul i Rigsarkivet


IDA LEJRE DYREBORG

Ida Lejre Dyreborg præsenterer sig selv sådan:
”Mit navn er Ida Lejre Dyreborg, jeg er 18 år og kommer fra Faaborg. Jeg har altid elsket at tegne, og når jeg forsøger at huske tilbage, så har jeg tegnet lige siden, jeg kunne holde på en blyant. Det at tegne har altid været et slags frirum for mig, det er der, hvor jeg glemmer alt om alting, og hvor jeg kan svæve ud i mine endeløse tanker. Jeg tegner og maler, når jeg er trist, tvivlende, men også når jeg mærker, at livet bobler inden i mig, og glæden presser sig på, for når jeg tegner og maler, glemmer jeg alt om tid og sted, og de bekymringer, der kan presse sig på. Ansigter fascinerer mig, og de mange følelser og nuancer, der kan blive udtrykt i et menneskes ansigt, har altid interesseret mig. Tanken om, at hvert enkelt menneske på denne jord går rundt med hver deres historie og livserfaringer, tiltaler mig. Jeg maler dagligt, og mit liv med skitser, kul, olie og lærred fylder mig med glæde og tro på en fremtid. En fremtid, der ellers, for et ungt menneske som mig, kan virke uoverskuelig og indimellem faktisk også meningsløs – men i arbejdet med maleri finder jeg mit frirum.”

Udstillingen er arrangeret af Kunstforeningen for Faaborg og Omegn

15. september til 30. september 2023
Fredag og lørdag kl. 10 - 14
Fernisering lørdag 16. september 2023 kl. 12

Mobirise

Tidlig­ere udstillin­ger

ANDREAS GREVE

Mindeudstilling
På lørdag den 5. august holder GaleRiget en mindeudstilling for Andreas Greve. Vi vil udstille hans haiku, sonetter og ordbilleder.
Kl. 11 læser Laus Strandby Nielsen et mindeord og Karin Petersen vil læse Andreas' sidste sonetter som hun har oversat.


Mobirise
Roald Als i GaleRiget

Hvem kender ikke Anders Fogh som Hulemand og Pia Kjærgaard som Konen i muddergrøften. Roald Als ́ politiske håndtegninger er ikoniske og kan fra den 13. maj ses i GaleRiget i Bøjestræde 12.
I Roald Als ́ satire går ingen fri, og det er “Håndtegnerens” slet skjulte formål - “at vælte den til enhver tid siddende regering”.
Roald Als er født i 1948 af forældre, som var “gode socialdemokrater”, så det er han osse. Blev i 1968 student og blød mand og efter uddannelse som tegner på Skolen for Brugskunst, har han ernæret sig som tegner. Har arbejdet på Hovedbladet, som var med til at starte Christiania, på filmbladet Levende Billeder, på hvis fodboldhold han stadig spiller højre half og på Weekendavisen, Blæksprutten, Børsens Nyhedsmagasin og de sidste mange år som fast
håndtegner på Politiken.
Desuden har han lavet en række bøger, hvor bl.a. hans kærlighed til Italien og Italiensk mad kan opleves i “Kvinderne ud af køkkenet “.
GaleRiget viser tegninger, nye som gamle, og hvor det sidste års politiske cirkus igen har inspireret ham til sin fine satire.
Udstillingen åbner den 13. maj kl. 11 hvor Roald Als er til stede. Så mød gerne talstærkt op I GaleRiget i Bøjestræde og få et godt grin og et glas et eller andet.
Udstillingen hænger i en måned og er som vanligt åben hver lørdag i perioden fra 10-14, men hvis der er ønsker om at se udstillingen på andre tidspunkter, lukker vi gerne op. Bare ring.

13. maj til 10. juni

Mobirise
Påske i Galeriget

-Philip Streich udstiller rørskulpturer i stentøj
-Trine Anderschou udstiller unika bøger med grafik og akvarel
-Els Cools udstiller nye malerier
-Lars Skaaning viser en serie af fuglebilleder i flugt

6. til 10. april 2023
Åbent alle påskedagene 10-14


Mobirise
Søren Bjælde

SÅDAN INDTIL VIDERE
Som kemiker blev jeg uddannet, og det var i 1979, at jeg blev færdig, men så var det som om, der var nogle andre historier at fortælle samtidig med, at et job som ingeniør blev en total fiasko, selv med gode evner indenfor naturvidenskab, ja, vel med de bedste jeg har, og derefter blev det billedkunst, jeg kom til at arbejde med, så måske har jeg forspildt mit liv, tænker jeg ofte, eller måske har jeg ikke, tænker jeg også ofte, ved at arbejde med tegning, grafik, maleri, keramik, træskulpturer inspireret af dagligdagens oplevelser og rejser og litteratur, for jeg var ud over naturvidenskab også interesseret i tegneserier, kalkmalerier, kunst fra fjerne kulturer, og nu har jeg udstillet i mange lande, men mest i Danmark, og den udstilling, jeg var mest glad for var på Faaborg Museum for ti år siden, da jeg viste min udstilling, som jeg kaldte ”Mundus Tintinabuli”, og den blev også vist på tre andre danske museer, så det var en god tid, men nu udstiller jeg ikke så meget mere, og de udsmykninger, jeg har lavet på skoler og andre institutioner, har også mange år på bagen, og det gør ikke noget, for nu vil jeg koncentrere mig om at tegne, trykke træsnit og lave bøger og læse bøger, indtil jeg ikke er her mere
Søren Bjælde

1.-22.-oktober 2022
Åbent alle lørdage fra 10 til 14.
Fernisering 1. oktober kl. 11 

Se Sørens hjemmeside

Mobirise
Gensyn med Peter Sekjær

Peter Sekjær (1940-2017) havde bolig og værksted i Millinge. Han indrettede butik i et af Faaborgs gamle pakhuse ved havnen, hvorfra han solgte sine arbejder af keramik. Vaser, kander, krukker, fade, køer, flade finurlige menneskefigurer og damer med poetiske og erotiske undertoner. Peter er kendt for sin helt egen kunststil, der også omfatter tegning og akvarel, og ikke mindst de hurtigt udførte tegninger han lavede på det bølgepap han pakkede sine værker ind i.

2. september til 24. september 2022 
Fredag og lørdag kl. 10-14

Udstillingen er arrangeret af Kunstforeningen for Faaborg og Omegn 

Mobirise
Faaborgdigte af Andreas Greve,
fotografier af Lars Skaaning

LINIE DES LÄCHELNS
Vierzig Plätze und sechs Räder,
stolz chauffiert sie ihren Schulbus,
lächelnd grüßt sie drinnen, draußen,
jeden – auch wenn keiner mit muss.

Ich nehm gerne diese Route,
leer der Bus und hübsch die Landschaft.
Gast in ihrer Feelgood-Schaukel:
Kundenbindung mit viel Haftkraft.

LIVS LINJE
Hun bestyrer fyrre pladser,
på seks hjul i skolebussen,
hilser alle dem hun møder,
Ida, Ole, gamle Knudsen.

Jeg ta’r gerne hendes linje,
Liv er livligt, landet dejligt,
mit humør bli’r mens vi kører
opgraderet – mest belejligt.

Mobirise
Mobirise

sommerudstilling

I sommerferien, fra den 2/7 til den 6/8 2022 holder vi åbent hver dag (minus mandage) fra 12.00 til 16.00.

Sommerudstillingen er med Simon Maltha, Lars Skaaning, Els Cools, Trine Anderschou, Oliver Streich.


Påske i Galeriget

Årets påskeudstilling med Leen Cools som gæst.

Om Leen Cools:
Den belgiske keramiker, Leen Cools, begyndte at arbejde med ler i 2008, Fra 2011 til 2018 fulgte hun keramik i The Art Academy i Halle, Belgien. I denne periode supplerede hun med workshops hos flere anerkendte mestre, som Eric Astoul (Fr), Chris Keenan(UK), Shozo Michikawa (JP), Eric Landon (DK), Shibata Setsuro (JP) og mange
flere.
I november 2019 var hun udvalgt til SASAMA International Ceramic Art Festival (ICAF SASAMA), Japan.
Leen arbejder meget eksperimenterende og passioneret med stentøj og porcelæn, når hun formgiver brugskeramik og har med sit formsprog fået flere priser.

Mobirise
FUGLE

Lørdag den 12. marts slår GaleRiget i Bøjestræde dørene op for forårsudstillingen med temaet “Fugle”.
Els Cools vemodige plakater af ungerne, der forlader reden og Olivers Streichs galgenhumoristiske spejlæg hænger side om side med Trine Andeschous mange,fine tryk og på podierne Simon Malthas mærkværdige uglemenneske og kramsfugle. Og fotografisk fugleflugt af Lars Skaaning.
Og der er gæster. Hanne Skyum, uddannet på Det jyske Kunstakademi i 1987, arbejder ofte med temaet Fugle i mange forskellige materialer. Denne gang i træsnittryk, unika og trærelieffer.
Aja Marie Skyum , som er uddannet på Design skolen Kolding i 2014, har altid været optaget af fugle og viser på denne udstilling værker i trærelief og papirklip.
Traditionen tro er der musik med The Broken Piano, som vil jazze og pippe.
Udstillingen åbner kl. 10 og fuglene går til ro kl. 14

Mobirise
Hund & kat

Hunden og katten har boet sammen med os mennesker i tusinder af år . Og alligevel lever de stadig som hund og kat. Men hver for sig er de nu gevaldig hyggelige.

Det vil GaleRigsterne vise i den kommende udstilling, som løber af stabelen lørdag den 30. oktober i Bøjestræde 12 kl. 10.00.

Som gæst på udstillingen er inviteret Lone Villaume. Lone Villaume maler naivistisk i et farverigt og næsten tegneserieagtige univers. Hun skildrer varmt det nære forhold mellem os, de tobenede og vores firbenede venner. Lone har igennem årene været repræsenteret på mange udstillinger både herhjemme og i udlandet.

Udstillingen løber frem til og med den 20. november 2021 og alle er velkomne, både hund og kat. Dog bør sidstnævnte føres i snor . Der serveres “godbidder” til åbningen.

Mobirise

STEN OG BLAD

Birgitte Thorlacius & Frede Troelsen

Birgitte Thorlacius (f. 1947) Uddannet på Det Fynske Kunstakademi, grafisk linje. Birgitte Thorlacius arbejder med enkle naturalistiske motiver i sin grafik. Med en fin, spinkel og intens streg skildres forandringen i naturen, væksten og forfaldet. I de grafiske blade (et grafik tryk kaldes et grafisk blad) koncentrerer hun sig om udvalgte detaljer. Et vissent blad, insekt- og fuglevinger, mælkebøttefnug fanget af blæsten og siv i bevægelse. Hun udforsker mulighederne i koldnål og ætsning og fremkalder bløde og stofligt udseende streger. I de senere år har også tusch og oliemalerier fået plads.

Frede Troelsen, billedhugger (1936- 2014).
Frede Troelsen var som kunstner optaget af tegn og symboler. Han eksperimenterede med dem i mange materialer- træ, papir, bronze og huggede dem i sten. Han skabte sit eget sprog og alfabet igennem tegnene. For ham var tegnene nemlig uden mening, men fulde af betydning. En betydning, som det var op til den enkelte at finde frem til.
Mange af hans skulpturer kan findes opstillet rundt om i Danmark.

Begge kunstnere har mange anerkendte udstillinger bag sig. www.thorlaciustroelsen.dk

Udstillingen er arrangeret af Kunstforeningen for Faaborg og Omegn.

Læs mere faaborgkunst.dk og thorlaciustroelsen.dk

Mobirise
Mobirise

Udstilling med Lars Abrahamsen arrangeret af Kunstforeningen for Faaborg og Omegn.


Mobirise

Sommerudstilling

Sommerudstilling med Lars Skaaning, Els Cools, Philip Streich, Trine Anderschou, Oliver Streich

Mobirise

Drage æg i Galeriget

Påske 2020
Simon Maltha udstiller drage æg og andre væsener i Galeriget!

Vi har åben lørdag, holder to meters afstand og der både sprit til hænderne og til ganen.

Mobirise

KLAR FORM
Jannik Seidelin

Han er uddannet på det Jyske Kunstakademi i Århus og debuterede i 1966 i Den Frie udstillingsbygning. I en årrække udstillede han på Charlottenborgs forårsudstilling frem til 1978, hovedsageligt med forenklede landskaber fra egnen omkring Aarhus.
I 1979 blev han valgt til at opbygge et afsnit af den klassiske tegning i stort format ved Århus Kunstakademi, der siden blev en gennemgribende rekonstruktion af hele grundskolen sammen med maleren Mogens Gissel.Senere blev han hentet til Designskolen i Kolding for at opbygge en ny grundskole der.
Jannik Seidelin arbejdede i mange år som maler og grafiker. Han modtog i 1994 dronning Ingrids romerske Fond og i den forbindelse fik mulighed for et studieophold i Rom, hvor han for alvor fik fat på og udviklede sin skulpturelle side som var afgørende for hans nutidige produktion. Han har desuden modtaget et arbejdslegat fra Statens kunstfond 2016 og har afsluttet en jubilæumsudstilling på Det Danske Institut i Athen 2017.

Jannik Seidelin billeder kan ses fra den 8/2 - 7/2 2020 i Galeriget, Bøjestræde 12, lørdage fra 10.00-14.00
Fernisering er lørdag den 8/2 fra 11.00-14.00

Mobirise

'TUR' med Harberne

12. - 20. oktober 2019
Åbent alle dage fra 11-15

Kunstner og kunsthåndværkere:
Jette Bork-Johansen,
Lis Valling,
Randi Potter,
Anne Gerd Juul Poulsen,
Edel Østergaard,
Birthe Einer-Jensen,
Stine Skytte


Mobirise

Steen Bundgaard

Malerier og tegninger
19. september til 5. oktober 2019
Torsdag, fredag og lørdag kl. 10-14
12, Faaborg, fri entré

Fernisering 20. september kl. 12. Steen Bundgaard vil være tilstede

Født 1964. Er fra Faaborg. Nu bosiddende i Odsherred.

”Jeg er koloristisk melankolsk romantiker og mine billeder kan virke til den mørke side.
Figurerne har et forhold til hinanden i en psykisk kontekst. De modarbejder, samarbejder, danser og bevæger sig ind på fladen. Fortællingerne er mangeartede. 
Den abstrakte fortolkning af disse bevægelser knytter sig til forskellige traditioner indenfor billedkunsten. Improvisationen er min metodiske tilgang til billedet, dog med udgangspunkt i den figurative billedforståelse.

At kunne bruge improvisationen som metode giver en ønskværdig frihed indenfor den valgte flade. Den åbner for nye ideer og kompositioner, der kan bringe sande og poetiske udtryk frem”

Steen Bundgaard.
Arrangør: KUNSTFORENINGEN FOR FAABORG OG OMEGN

Mobirise

SKOVEN i GaleRiget

Fotogravure af Stig Stasig og fotografier af Lars Skaaning
7. - 14. september 2019

Stig Stasig har sit værksted, The Stasig Archives, i det indre København. Her producerer han de smukke og imponerende fotogravurer, som han viser eksempler på i stort format i GaleRiget.
Gravureteknikken har han forfinet, så et digitalt print overført på en metalplade, tjener som trykplade, og skaber en toneomfang og giver billedet en smuk dybde.

Lars Skaaning udstiller fotografier i stort format. Motiverne er, ligesom Stig Stasigs, hentet i skovens mystiske verden af underlige former og fantasier.

Der er fernisering på udstillingen fredag den 7. September kl. 11.00 - 14.00.

Site was designed with Mobirise